Dobro došli na sajt lokalnog Saška radija iz Mosne

Slusaj sada!

Radio Saska

Vaš prijatelj na 98,3 Mhz.

Od prvog dana, program se emituje 24 časa dnevno. Bogat informativnim i različitim zabavno muzičkim sadržajima, ovaj radio, uspeo je da se nametne kao nezaobilazno mesto na skalama većine radio prijemnika.

Nepretenciozno, ali pouzdano, karte su na koje smo zaigrali prvog dana i kojima smo uspeli da zadobijemo Vaše poverenje. Otvoreni za sve slušaoce i njihove ukuse, zaposleni u Saška radiju predstavljaju tim koji dobro funkcioniše, a pokušava i bolje, naravno, uz Vašu pomoć.

Hvala, što nas slušate. Verujemo da će tako biti i ubuduće.

Jer, jedna je
RADIO SAŠKA, I SRPSKA I VLAŠKA

Gde se nalazimo?

Mosna - se nalazi na pocetku poreckog zaliva na putu R 106 i udaljena je od Donjeg Milanovca 7 kilometra. Na danasnju lokaciju selo je preseljeno 1971.godine zbog izgradnje HE DJERDAP 1. U ataru sela Mosna otkriveno je nekoliko praistorijskih nalazista koja cine kompleks Mafaja.Lokalitet se nalazio na obe obale usca Porecke reke u Dunav i na osnovu prikupljenog arheoloskog materijala utvrdjeno je da je ovo naselje bilo samoperiferija naselja Basarabi kulture ranog gvozdenog doba. U selu 70-ih godina XX veka podignute fabrike FEP,MEGAPLAST i POREC tako da je Mosna industrijski centar severnog dela opstine Majdanpek. U Poreckom zalivu se nalazi naselje Obljaga Mare u kom su izgradjene brojne vikendice. Porecki zaliv ima dobre uslove za sportove na vodi veslanje i nauticki turizam jer je zasticen od najjacih vetrova. U Mosni aktivno radi KUD *DJERDAP*cija folklorna sekcija nastupa na festivalima u zemlji i inostrnstvu.Mosna ima 284 domova sa 850 stanovnika.